fredag 27 november 2009

För Alla Dom

I juldagar och massiv konsumtionshysteri, kanske man kan stanna upp och tänka på annat än mellandagsrean. Petter, Ison & Fille och Mogge har gjort en hyllning till de som glöms bort. De vi inte tänker på och har svårt att relatera till ibland.
Mauro Scocco ekar och samvetet är tungt.
"Hiphopeliten", som Aftonbladet skriver, kanske ställer en ganska bra fråga: Var tror vi att problemen tar vägen egentligen? Det är mycket svårt att hålla sig från att bli alltför politisk. We say no more.



Från GATUPLANET:

Jag har hört och läst att besparingarna på enheten för hemlösa (efh) ska drabba lågtröskelboendenas gäster. Stadsmissionen tog över Råcksta efter kommunen och där sparas ju massor av pengar. Stockholms stad gjorde en vinst på 8,7 miljoner kronor, mest för försäljning av allmännyttans bostäder. Det finns ju massor med pengar som kan ges till efh så dem kan placera ännu mer folk på boenden. Det ska byggas en järnvägstunnel som kostar enorma summor, men i den tunneln får inte dem som bor ute bo.

Bygg det som stockholmarna behöver mest: Bostäder och flera bostäder. Och om det ska sparas ändå så kan väl politikerna sänka sina fantasilöner och socialarbetarna kan avstå en tusenlapp i månaden. Kan dem försämra levnadsvillkoren för fattiga och pensionärer, så kan dem också göra det för alla som har råd att spara och köpa kapitalvaror. Dem som arbetar kan strejka emot sånt, dem som är hemlösa har ingen fackförening och därmed får vi bara tacka och titta på när dem skär i boenden och socialbidragen. Regeringen skänker hur mycket som helst i utlandshjälp, hur skulle det vara om de gav svenskarna dem pengarna vart tredje år? Då skulle det finnas lägenheter till alla. Men svenska regeringen är väl så dumma så att de tror att Sverige ska få biståndshjälp till hemlösa från grannlandet Norge.

Vi kan inte göra ett skit, bara se på när borgarna kör Sverige i sank. Jag säger bara fy fan för dessa egotrippade regeringar vi haft de senaste 10 åren.
- Lasse Sonneberg



Och slutligen, som kontrast:
Vad har Martha Stewart, Kim Kardashian och Jay-Z gemensamt? Jo, de var alla på kalas hos Sean "P.Diddy" Combs när han fyllde 40 år i veckan.

/YourConsciousGrind.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar