måndag 6 september 2010

If you're a young black boy..

Jag var på Ljunggren häromdagen när St John's Dance spelade i samband med att restaurangen/ klubben firade 3 år. Folk var klädda i svart (såsom inbjudan uppmanat till), och det var allmänt god stämning i luften. Snyggt att passa på att ha en fotoutställning också. Plötsligt blev det hela så finkulturellt.
När St John's Dance spelade, hörde jag någon säga något i stil med Kan vi inte gå härifrån, det är alldeles för mycket techno här..
Dom här snubbarna gör verkligen sin grej och må folk hata allt dom vill och säga att det är techopophiphop, men Dida, Eboi och Adam Tensta är här för att stanna! Den som inte vill att hiphopen utvecklas, måste tänka om. Är det en rädsla att det där abstrakta som brukar kallas "äkta" ska försvinna? För det är bara skitsnack. Det kommer alltid finnas folk som blandar hiphop med "nyare" sound, och det kommer alltid finnas folk som strävar efter att låta mer old-school. Vad som är äkta för åhöraren avgöra.

På frågan Vad tänker du när folk pratar på det här sättet om St Johns Dance, svarar RMHhustomten Thomas Karl-Johan Gunnarsson följande:

Ja, men techno är bra. Technorap är en komplimang! Skulle vara värre för oss om de sa att det var "äkta hiphop". We do not want to do that.

Adam Tensta - Young Black Boy ft.Dida & Eboi (Trygghet & Tradition Remix) by RMH MGMT GRP

(Noteras bör att låten här ovan INTE är en St Johns Dance-låt. Det är en Adam Tensta-låt. There's a thin line, but there is a line)

/Emilia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar