torsdag 17 februari 2011

Lördagskrig: Basementality Battles



Initiativet Critical och Shazaam kickade igång med Basementality Battles är inte bara väldigt roligt och underhållande, utan också ett fantastiskt bra sätt att göra battlerappen om möjligt mer familjär. Efter en viss ålder är det inte lika aktuellt att gå på battles på fritidsgårdar, och ofta vet man inte heller var man ska vända sig om man skulle vilja se hiphop i ett samband utanför klubben eller på konsert. Det här är ett mellanting, och det hela andas Välkommen hem. Som publik, känner man sig verkligen aktiv och delaktig. Man tycker synd om den som får spö, och man skrattar åt dissarna samtidigt som man förundras över var de får allt ifrån.
Och imorgon är det åter dags. I samarbete med Riksteatern Movement presenterar Basementality lördagens MÅSTE: Dizaster och Okwerdz från USA möter Shazaam och Nils m/ Skils, Martin Zamora mot 2 i Styrka, Tay Tay mot Prendel, K.Codein och M.Crackson mot Acke och Nicko Mack, Osvensk Tiger mot R-man samt Dictionary mot Pziclone. Detta kommer äga rum på Södra Teatern i Stocholm, från 13:00. Ingen åldersgräns.
Det kostar 115 kronor/ 50 kronor och som ni förstår, är det mer än värt. Om man kan, bör man verkligen stötta kulturen.
HÄR hittar du eventet på FB, och HÄR hittar du det på Södra Teaterns hemsida.

I samband med lördagens Basementality på Södra Teatern, gjorde Alltomstockholm.se en intervju med Shazaam för att reda ut lite hur battlekulturen fungerar. (Vet dock inte om jag skulle hålla med om att det var 8 Mile som satte battlekutluren på kartan till de "breda massorna", men jag kan ha fel). Det är väldigt roligt att sånt här uppmärksammas av alla former av forum! Södra Teatern pushar mycket svensk hiphop just nu, och vi tackar enormt för det!

Jag ser verkligen fram emot lördagens Basementality och är säker på att det kommer bli grymt. Det blir ju bara bättre och bättre för varje gång. För övrigt har jag två favoriter som ska vara med. De ska dessvrärre inte battla varandra, but still, det är alltid kul att se!

Så, nu har vi lite miniförfest med diverse videobloggar inför lördagen samt köttiga påminnelser om vad vi kan förvänta oss:

















Ja, såklart det finns massa mer, men det ser ni imorgon lördag. Ses där!

/Emilia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar